ΘΕΜΑΤΑ

Η γυναίκα στον κινηματογράφο: Οι 10 καλύτερες «γυναικείες» ταινίες

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΑΤΑ
9:07
31/5

Τα 10 πιο εφιαλτικά (άρα και αγαπημένα) τέρατα που γέννησε η φαντασία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Ένα απολαυστικά «τερατώδες» βιβλίο, τιμά την έμπνευση και το γκροτέσκο καλλιτεχνικό σύμπαν ενός σπουδαίου παραμυθά του σύγχρονου σινεμά: του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

Από τον Χρήστο Δοντά

Οι Insight Editions κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες το βιβλίο «Guillermo Del Toro: At Home with Monsters», το οποίο συμπεριλαμβάνει με λεπτομέρεια την ποικιλία των τεράτων, μεταλλαγμένων πλασμάτων, δράκων και γενικά όλων των «φρικιών» που κατοικούν στις ταινίες, τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας αλλά και στο ίδιο το σπίτι(!) του υποψήφιου για Όσκαρ δημιουργού του «Λαβύρινθου του Πάνα».

Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου βιβλίου συνέπεσε χρονικά με την έκθεση του μουσείου LACMA που εμπεριέχει τις συλλογές του. Ο ίδιος ο Ντελ Τόρο έχει δηλώσει πολλές φορές πως νιώθει πιο άνετα στο πλατό μιας ταινίας, όταν υπάρχει και ένα τέρας στο προσκήνιο. Το βιβλίο δεν περιλαμβάνει μόνο τα τέρατα που παρουσιάστηκαν στις ταινίες του, αλλά και εκείνα που βρίσκονται στα λογοτεχνικά του κείμενα και στους ζωγραφικούς του πίνακες.

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει και μια γρήγορη ματιά από τα εκθέματα που διακοσμούν σχολαστικά το «Ψυχρό Σπίτι» του, όπου βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα, ζωγραφιές και βιβλία που πυροδοτούν τη φαντασία οποιουδήποτε βρεθεί εκεί. Το συγκεκριμένο βιβλίο, με το συνοδευτικό επιπρόσθετο υλικό, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε μία γεύση της αχαλίνωτη φαντασίας και το απαράμιλλου ταλέντου του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, επιλέγουμε τα 10 πιο συναρπαστικά, ιδιαίτερα, εικαστικά, εφιαλτικά, με μίά λέξη...φρικτά(!) τέρατα που γέννησε η φαντασία του κυρίου Ντελ Τόρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ για spoilers!

Διαβάστε ακόμη
«Shape of Water»: Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ετοιμάζει ένα ακατάλληλο παραμύθι για τον Ψυχρό Πόλεμο
10) «Knifehead from Pacific Rim»
Υπάρχουν τόσα τέρατα που μπορείς να διαλέξεις από την γκάμα του Ντελ Τόρο, αλλά υπάρχει μια ιδιαίτερη θέση για τον Knifehead της φασαριόζικης περιπέτειάς του.

 

9) Sammael από το Hellboy
O Sammael the Desolated One, που φέρει και άλλα τόσα ψευδώνυμα έχει πολύ στυλ. Οι δυνατότητές του ξεκινάνε από εκείνες του απλού τέρατος και φτάνουν μέχρι το επίπεδο της μεταμόρφωσης σε δύο επιπλέον μορφές. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τα 10 πιο εφιαλτικά (άρα και αγαπημένα) τέρατα που γέννησε η φαντασία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
  • Τα 10 πιο εφιαλτικά (άρα και αγαπημένα) τέρατα που γέννησε η φαντασία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο