ΘΕΜΑΤΑ

Βίντεο: Πετώντας μαζί με τον Χαγιάο Μιγιαζάκι

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΝΕΑ / ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13:04
20/4

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Copa-Loca» στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών

Η μικρού μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά, με τον τίτλο «Copa-Loca», θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Μαΐου.

Η ταινία, που θα είναι υποψήφια για το βραβείο Illy για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία, αφηγείται την ιστορία της Copa-Loca, ενός εγκαταλελειμμένου καλοκαιρινού θερέτρου. Η Πωλίνα είναι το κορίτσι στην καρδιά της Copa-Loca. Όλοι νοιάζονται για εκείνη και εκείνη νοιάζεται για τους πάντες – με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε το 1986, και σπούδασε Κινηματογραφική Θεωρία στο πανεπιστήμιο του Kingston στο Λονδίνο και Κινηματογράφο στο London Film School. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Λοκάρνο, το Τάμπερε, το BFI, το Σάο Πάολο, η Ουψάλα, η Θεσσαλονίκη και το Silhouette. Έχει επίσης κερδίσει καλλιτεχνικές υποτροφίες στη Σερβία και τη Νορβηγία. Αυτήν την περίοδο γράφει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, με τίτλο «Broadway», σε παραγωγή της Heretic.

Το «Copa-Loca» είναι μια παραγωγή του Χρήστου Μασσαλά, σε συμπαραγωγή του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και του Γιώργου Καρναβά, και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η Heretic Outreach θα χειριστεί τις διεθνείς πωλήσεις.

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Χρήστος Μασσαλάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Εμφανίζονται οι: Έλσα Λεκάκου, Τζένη Χειλουδάκη, Παύλος Ιορδανόπουλος, Talat Iqbal, Στάθης Σταμουλακάτος, Μιχάλης Πιτίδης, Φώτης Στρατηγός, Νάντια Κατσούρα, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιώργος Ραμαντάνης, Γιάννης Συμβώνης
Οργάνωση παραγωγής: Μάρια Ρεπούση
Μοντάζ: Χρήστος Μασσαλάς
Μουσική: Σtella
Σχεδιασμός κοστουμιών: Μάρλι Αλιφέρη
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Ήχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Γιώργος Ραμαντάνης
Παραγωγός: Χρήστος Μασσαλάς
Συμπαραγωγοί: Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Διάρκεια: 14’
Χώρα παραγωγής: Greece

Πρεμιέρα για δύο works in progress πρότζεκτ της Heretic στο Marché du Film

Επίσης στο επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών, η Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, θα συνεργαστεί με τo Marché du Film για το Thessaloniki Goes to Cannes, μία εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθούν πέντε works in progress πρότζεκτ από την Ελλάδα. 

Δύο από αυτά είναι πρότζεκτ της Heretic: το «Virus» του Άγγελου Φραντζή, η ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού που περνά κρίση λόγω μιας μυστηριώδους εγκυμοσύνης και των διαμετρικά αντίθετων αντιδράσεών τους σε αυτήν, και το «ΛΠ» του Χρήστου Πέτρου, ένα ντοκιμαντέρ για τη Λένα Πλάτωνος, η δουλειά της οποίας ακούγεται ολοένα περισσότερο διεθνώς χάρη στους ριζοσπαστικούς πειραματισμούς της στην ηλεκτρονική μουσική.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 14.00, στο Palais K, Level 4, Palais des Festivals.