ΘΕΜΑΤΑ

Οι 20 καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ σύμφωνα με το ΣΙΝΕΜΑ!

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΝΕΑ / ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11:16
21/4

Οι Αμερικανοί ήρωες του Κλιντ Ίστγουντ

Η ιστορία των τριών στρατιωτών που απέτρεψαν ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι θα είναι το θέμα της επόμενης ταινίας του βετεράνου σκηνοθέτη. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι ήρωες των καιρών μας, συνηθισμένοι άνθρωποι που ξαφνικά βρίσκονται σε καταστάσεις ειδικών συνθηκών, φαίνεται εμπνέουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον Κλιντ Ίστγουντ τα τελευταία χρόνια. Έτσι μετά τα «American Sniper» και «Sully» βρήκε άλλη μια αληθινή ιστορία και αποφάσισε να την διηγηθεί. Αυτή θα ονομάζεται «The 15:17 to Paris» και έχει ως βάση της ένα βιβλίο που εξιστορεί την περιπέτεια τριών αμερικανών στρατιωτών σε ένα τρένο για το Παρίσι.

Το βιβλίο «The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes» από τους Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν και Τζέφρι Στερν αναφέρεται σε ένα περιστατικό που συνέβη το 2015 στο τρένο Βρυξέλλες-Παρίσι, όταν τρομοκράτης του ISIS εισέβαλλε μέσα σε αυτό και ήταν έτοιμος να σκοτώσει όλους τους επιβάτες. Οι τρεις στρατιώτες κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να τον αφοπλίσουν και να σώσουν όλους όσους βρίσκονταν μέσα στο τρένο.

Ο Ίστγουντ, που πλησιάζει τα 87 του χρόνια, παραμένει δραστήριος και θέλει να συνεχίσει να σκηνοθετεί όσο ζει, ενώ είδε το προηγούμενο του φιλμ, το «Sully» με τον Τομ Χανκς, να διαγράφει μια πολύ καλή πορεία στα ταμεία. Η ταινία θα γυριστεί για λογαριασμό της Warner, ενώ ο Ίστγοθντ θέλει να την κυκλοφορήσει στις αίθουσες ως το τέλος του χρόνου, στην οσκαρική περίοδο δηλαδή.