ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ήρεμο Πάθος

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΝΕΑ / ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10:21
2/2

Η Κίρα Νάιτλι είναι η ακόλαστη «Κολέτ»

Πριν αρχίσουν να κάνουν καριέρα η Μαντόνα και η Cher, χρησιμοποιώντας μόνο το μικρό τους όνομα, υπήρχε η γαλλίδα συγγραφέας Σιντονί- Γκαμπριέλ Κολέτ ή πιο απλά...Κολέτ.

Από τον Γιάννη Σμοΐλη

Τώρα ο Γουός Γουέστμορλαντ (συνσκηνοθέτης του περσινού «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει»), ετοιμάζει την κινηματογραφική της βιογραφία, με την Κίρα Νάιτλι, έτοιμη να υποδυθεί τον ομώνυμο ρόλο.

Ο Γουέστμορλαντ, έγραψε το σενάριο για το φιλμ με τον αποθανόντα σύζυγό του και σκηνοθέτη του «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει», Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, που, όπως μπορείτε να θυμηθείτε, πέθανε πέρσι τον Μάρτιο, λίγους μήνες πριν προβληθεί η ταινία που χάρισε στην Τζούλιαν Μουρ το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου, και στη χώρα μας.

Αυτή η βιογραφία, θα επικεντρωθεί στον γάμο της Κολέτ με τον δημοφιλέστατο παριζιάνο λογοτέχνη, Γουίλι Γκοτιέ-Βιλάρζ, που ήταν 14 χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα του, όταν παντρεύτηκαν το 1893, κι ένας από τους πιο ξακουστούς ακόλαστους του Παρισιού.

Κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους, ο Γκοτιέ-Βιλάρζ σύστησε την Κολέτ, σε κάποιους από τους πιο πρωτοποριακούς κύκλους της παρισινής κοινωνίας, ενώ ενθάρρυνε τόσο τις λογοτεχνικές της ικανότητες, όσο και την σεξουαλική της προτίμηση στις γυναίκες.

Μετά τον χωρισμό τους, το 1906, η συγγραφική της καριέρα απογειώθηκε, κι έτσι έμεινε γνωστή για έργα όπως τα «Gigi», «Cheri» και τη σειρά βιβλίων «Claudine». Μίμος, ηθοποιός και δημοσιογράφος σε διάφορα σημεία της σταδιοδρομίας της, η Κολέτ υπήρξε μέχρι και υποψήφια για Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 1948.

Το υλικό ακούγεται συναρπαστικό, και θα μπορούσε να δώσει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ταινία, αν δεν παραδοθεί στον ακαδημαϊσμό και την «εγκράτεια» που χαρακτηρίζει παρόμοιες ταινίες περιόδου.

Ο Γουέστμορλαντ, πάντως, δείχνει ενθουσιασμένος με την ιστορία της Κολέτ, και θα ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας, τον Μάιο στη Βουδαπέστη