ΘΕΜΑΤΑ

Οι 20 καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ σύμφωνα με το ΣΙΝΕΜΑ!

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΝΕΑ
13:11
31/3

Η Batgirl σολάρει! Ο Τζος Γουίντον παίρνει μεταγραφή από τη Marvel στη DC

Περιμένατε το νέο «Batman»; Καλύτερα κλείστε ραντεβού με τη «Batgirl».

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Τζος Γουίντον, ο άνθρωπος που έκανε τους «Εκδικητές» παγκόσμια επιτυχία, αφήνει το πολύχρωμο σύμπαν της Marvel και παραδίνεται στη θηλυκή σαγήνη της DC. Φήμες θέλουν τον Γουίντον να υπογράφει για το σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή (ατιτλοφόρητης ακόμα) ταινίας  με βασική ηρωίδα την Batgirl.

Μετά το «Wonder Woman» με την Γκαλ Γκαντότ, την πρώτη ταινία μεγάλου στούντιο που είναι αφιερωμένη σε ηρωίδα κόμικ, σκηνοθετημένη από γυναίκα (την Πάτι Τζένκινς του εξαιρετικού «Monster» με τη Σαρλίζ Θέρον) και το επερχόμενο «Gotham City Sirens» που θα συγκεντρώνει τις «κακές» του Γκόθαμ, η DC φαίνεται να σηκώνει φεμινιστική παντιέρα στην ανδροκρατούμενη βιομηχανία.

Η Batgirl, μία από τις πιο δημοφιλείς ηρωίδες του «χάρτινου κόσμου» δεν είχε ποτέ τη δική της, αυτόνομη ταινία. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε τεύχος της DC Comics το 1967 ως Μπάρμπαρα Γκόρντον, κόρη του αστυνομικού επιθεωρητή και φίλου του Batman, Τζέιμς Γκόρντον. Στη μεγάλη οθόνη, αρκετοί θα θυμούνται τη «χλιαρή» εμφάνιση της Αλίσια Σίλβερστοουν στο καταστροφικό «Batman & Robin» του Τζόελ Σουμάχερ (1997) ή τη (φωνή) της Ροζάριο Ντόουσον στο πρόσφατο «The Lego Batman Movie».

Ο Τζος Γουίντον, δημιουργός των τηλεοπτικών «Buffy the Vampire Slayer», «Angel», «Firefly», μετά την απογοήτευσή του από το «Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» παίρνει μεταγραφή για DC και επεκτείνει το κινηματογραφικό σύμπαν που ξεκίνησε το 2013 με το «Άνθρωπος από Ατσάλι», και συνέχισε με το «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», «Ομάδα Αυτοκτονίας» με τα «Wonder Woman», «Justice League» και «Aquaman» να ακολουθούν.