ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«The Deuce»: Τζέιμς Φράνκο και Μάγκι Τζίλενχαλ στη βιομηχανία του πορνό

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΝΕΑ / ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
15:59
16/3

«Η Σιωπή της Λόρνα» και «Το Παιδί με το Ποδήλατο»: Κερδίστε DVDs των ταινιών των αδερφών Νταρντέν

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας των αδερφών Νταρντέν «Το Άγνωστο Κορίτσι», το cinemag.gr σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε τη «Σιωπή της Λόρνα» και «Το Παιδί με το Ποδήλατο» από την Ταινιοθήκη του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.

Το σινεμά των αδελφών Νταρντέν υπήρξε ήδη από την εμφάνιση του επιτακτικό, απαραίτητο, αναγκαίο. Ενα σινεμά που δικαιωματικά μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Ρομπέρ Μπρεσόν, την ίδια στιγμή που απλώνεται ταινία με την ταινία στον κινηματογραφικό χάρτη μιας Ευρώπης που φλέγεται μέσα στις πληθυσμιακές, ταξικές και βαθιά κοινωνικές της ανισότητες. Το σινεμά τους, όμως, περισσότερο από πολιτικό υπήρξε πάντοτε και σε πείσμα των καιρών εμμονοληπτικά ανθρωποκεντρικό.

Οι ήρωες τους, θύματα και θύτες της ίδιας της μοίρας που τους πέταξε σε έναν άδικο κόσμο για να τους χρίσει «ήρωες της καθημερινότητας», αγωνίζονται για έννοιες όπως αυτές της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αλληλεγγύης αναγκασμένοι όμως να τραυματίζονται και να φλερτάρουν μέχρι και με το κακό προκειμένου να αρθρώσουν λόγο, να επιβάλουν την παρουσία τους, να επιβιώσουν.

«Η Σιωπή της Λόρνα» (134', 2008) των Ζαν-Πιέρ & Λυκ Νταρντέν

Η Λόρνα είναι μια μετανάστρια από την Αλβανία που ζει στη Λιέγη. Ονειρεύεται να ανοίξει κάποια μέρα ένα μαγαζί με τον άντρα που αγαπάει. Ο μόνος τρόπος για να μαζέψει τα απαραίτητα χαρτιά είναι ένας λευκός γάμος. Κάπως έτσι, χτυπά την πόρτα ενός μαφιόζου της περιοχής που στήνει ένα σχέδιο: Η Λόρνα παντρεύεται τον Κλωντύ, ένα νεαρό ναρκομανή που δέχτηκε το γάμο για να κερδίσει κάποια χρήματα, δεν ξέρει όμως πως αυτός αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου.

«Το Παιδί με το Ποδήλατο» (72', 2011) των Ζαν-Πιέρ & Λυκ Νταρντέν

Ο Συρίλ, είναι 12 χρονών και το μόνο σχέδιο στη ζωή του, είναι να βρει τον πατέρα του που τον άφησε προσωρινά σε ορφανοτροφείο. Συναντά τυχαία τη Σαμάνθα, μια κομμώτρια, η οποία συμφωνεί να μένει μαζί της τα σαββατοκύριακα. Ο Συρίλ δεν αναγνωρίζει την αγάπη που του δείχνει η Σαμάνθα, την αγάπη που χρειάζεται απελπισμένα για να ηρεμίσει την οργή του.

Το cinemag.gr δίνει την ευκαιρία σε 20 τυχερούς να κερδίσουν DVDs των «Η Σιωπή της Λόρνα» και «Το Παιδί με το Ποδήλατο» από την Ταινιοθήκη του ΣΙΝΕΜΑ. Κάντε comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemag.gr στο facebook για να τα διεκδικήσετε. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου και οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα.