ΘΕΜΑΤΑ

Ψηφοφορία αναγνωστών: Ποια είναι η καλύτερη ταινία με ήρωες της Marvel;

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΝΕΑ / ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
14:59
10/4

Ένα ταξίδι στα όρια του κόσμου! Δείτε πρώτοι τα «Δάση της Σιβηρίας» του Σαφί Νεμπού

Το cinemag.gr και η Danaos Films, σάς δίνουν την ευκαιρία να δείτε πρώτοι την ταινία «Τα Δάση της Σιβηρίας» στον κινηματογράφο Δαναό (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου).

Ο Τέντι έχει κουραστεί από τη βοή του σύγχρονου κόσμου. Για να εκπληρώσει την ανάγκη του για ελευθερία, αποφασίζει να απαρνηθεί τις πολυτέλειες μίας εύρωστης ζωής στο Παρίσι. Εγκαταλείπει την υψηλή θέση υπευθύνου νέων μέσων επικοινωνίας σε μεγάλη εταιρία, κλείνει μια για πάντα το κινητό του και ταξιδεύει ως τον παγετό της Σιβηρίας, επιλέγοντας τη ζωή σε μία καλύβα, με τα απολύτως απαραίτητα.

Σιγά σιγά αντιλαμβάνεται ότι η ζωή σε ένα τέτοιο μέρος δεν έχει μόνο την ηρεμία που είχε φανταστεί. Ο κίνδυνος καραδοκεί ακόμη και στο πιο φωτεινό τοπίο. Το βράδυ που χάνεται στη χιονοθύελλα θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο αν δεν ήταν εκεί ο Αλεξέι, ένας Ρώσος καταζητούμενος που ζει κρυμμένος στα δάση της Σιβηρίας για χρόνια. Ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς άνδρες αναπτύσσεται μία φιλία που είναι συγχρόνως τόσο αναπάντεχη όσο και απαραίτητη και για τους δύο.

Η ταινία είναι βασισμένη στο αυτογραφικό βιβλίο του Σιλβέν Τεσόν. Ο Τεσόν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας και ειδικότερα του «nature writing», όπως είναι ο όρος στα αγγλικά και αναφέρεται στους λογοτέχνες που δεν επισκέπτονται απλώς κάποια μέρη, αλλά ζουν στη φύση προτού γράψουν γι’ αυτήν.

Πρόκειται για μικρές εποποιίες, στοχαστικές φυγές, όπου τα φυσικά φαινόμενα και το φυσικό τοπίο αποτελούν το πεδίο της δράσης αλλά και των ιδεών. Από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους του είδους, ο Γάλλος Σιλβέν Τεσόν βραβεύτηκε με το Βραβείο Γκονκούρ (γαλλ. Prix Goncourt ), ένα από τα σημαντικότερα βραβεία λογοτεχνίας για το σύγγραμμά του «Στα Δάση της Σιβηρίας».

Ραφαέλ Περσονάζ & Σαφί Νεμπού, από την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Στα Δάση της Σιβηρίας» στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Δαναός

Το cinemag.gr και η Danaos Films, δίνουν την ευκαιρία σε 20 τυχερούς να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν την ταινία «Στα Δάση της Σιβηρίας» την Πέμπτη 13 ή την Παρασκευή 14 Απριλίου στον κινηματογράφο Δαναό (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου). Κάντε comment, like ή share στην αφίσα της ταινίας στην επίσημη σελίδα του cinemag.gr στο facebook για να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η ταινία «Στα Δάση της Σιβηρίας» κυκλοφορεί 13 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Danaos Films.