ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Οι Πειρατές της Καραιβικής: H Εκδίκηση του Σαλαζάρ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΤΑΙΝΙΕΣ

Μια Υπέροχη Μέρα

A Perfect Day

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2015
  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ισπανία
  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα
  ΣΕΝΑΡΙΟ: Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα, Ντιέγο Φαρίας
  ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τιμ Ρόμπινς, Όλγα Κιριλένκο, Μελανί Τιερί
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Άλεξ Καταλάν
  ΜΟΥΣΙΚΗ: Αρνάου Μπαταλέρ
  ΜΟΝΤΑΖ: Νάτσο Ρουίζ Καπίγιας
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 106'
  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ: Άνω των 12
  ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos, Seven
  <ARTICLE TITLE/>

1995, κάπου στα Βαλκάνια. Ο Μαμπρού και ο Μπι είναι δύο άντρες που δουλεύουν σε μία ΜΚΟ. Ο Μαμπρού σε μία εβδομάδα πρόκειται επιτέλους να παντρευτεί την σύντροφο του. Όμως πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε μία εβδομάδα. 

Πρώτα από όλα μια διοικητική υπάλληλος θα τους επισκεφθεί προκειμένου να κρίνει αν επιτελούν αξιόλογο έργο στην περιοχή. Μόνο που αυτή η γυναίκα έχει ερωτικό παρελθόν με τον Μαμπρού πράγμα που θα δυσκολέψει τα πράγματα. ‘

Έπειτα οι δύο άντρες θα πρέπει να απομακρύνουν ένα πτώμα μέσα από ένα πηγάδι προτού αυτό μολύνει το νερό, μια αποστολή φαινομενικά απλή που θα εξελιχθεί σε άθλο.

Τέλος ο Μαμπρού θα πάρει υπό την προστασία του ένα μικρό παιδί που ψάχνει να βρει τους γονείς του, σε μια περιοχή σπαρμένη με νάρκες.

Από τον Ρόμπυ Εκσιέλ

Κάπου στα Βαλκάνια του 1995, τα ετερόκλιτα μέλη μιας πολυεθνικής ΜΚΟ αναζητούν στην εμπόλεμη ύπαιθρο… σκοινί για να ανασύρουν το πτώμα ενός άντρα που εσκεμμένα ρίχτηκε σε ένα πηγάδι για να μολυνθεί το πόσιμο νερό των περιοίκων.

Κι όπως το δραματουργικό μοτίβο χρησιμεύει στον Ισπανό Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα («Δευτέρες με λιακάδα») σαν αφορμή και μόνο για το στήσιμο μιας σατιρικής ταινίας δρόμου πάνω στον αφανή καθημερινό ηρωισμό των ανθρώπων αυτών, το ίδιο και οι άνθρωποι τοποθετούνται σαν σύμβολα μάλλον παρά σαν χαρακτήρες καθ’ όλη την έκταση του υπέρ το δέον χαλαρού μωσαϊκού.

Έντιμες το προθέσεις, αποτελεσματικό το καστ, έξυπνο και το ειρωνικό φινάλε της σωτήριας επέμβασης της φύσης, όμως εδώ χρειαζόταν ένας μαέστρος σαν τον Ρόμπερ Όλτμαν για να δώσει στα πράγματα το βάρος που τους αναλογεί

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Μια Υπέροχη Μέρα
 • Μια Υπέροχη Μέρα