ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ήρεμο Πάθος

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΤΑΙΝΙΕΣ

Μία Βόλτα στη Γαλλία

Tour de France

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2016
  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία
  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρασίντ Τζαϊντανί
  ΣΕΝΑΡΙΟ: Ρασίντ Τζαϊντανί
  ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαντέκ, Λουίζ Γκρινμπέρ, Μαμπό Κουγιατέ
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Λουκ Παζέ
  ΜΟΥΣΙΚΗ:
  ΜΟΝΤΑΖ: Νέλι Κετιέρ
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95'
  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ: Άνω των 12
  ΔΙΑΝΟΜΗ: One from the Heart
  <ARTICLE TITLE/>

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία του σκηνοθέτη και συγγραφέα Ρασίντ Τζαϊντανί «Μια Βόλτα στη Γαλλία», που πραγματοποίησε την ελληνική πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κερδίζοντας το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.

Από τον Ρόμπι Εκσιέλ

Τραυματισμένος από συνεργάτες ενός επαγγελματικού του αντιπάλου, ο Φαρούκ, 20χρονος ράπερ, προτρέπεται από τον παραγωγό του να φύγει για λίγο καιρό από το Παρίσι. Για την ακρίβεια, να συνοδέψει ως σοφέρ τον πατέρα του τελευταίου, ερασιτέχνη ζωγράφου παθιασμένου με τον Βερνέ, σε ένα ταξίδι κατά μήκος της Γαλλίας.

Προβλέψιμη σε κάθε ελιγμό η «αναπάντεχη» σχέση διαγενεακής φιλίας που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στον αραβικής καταγωγής νεαρό μουσικό και τον σοβινιστή γερό-εκπρόσωπο της αντίδρασης, αδέξιο και το φαρσικό χιούμορ του επιλόγου. Κι όμως, παρά τα κλισέ και τις επιμέρους χοντράδες, τούτη η κομεντί δρόμου καταφέρνει να μικρογραφήσει αποτελεσματικά τη σημερινή Γαλλία της κοινωνικό-φυλετικής δυσανεξίας μέσα από το οδοιπορικό της, δίνοντας συνάμα την ευκαιρία στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να συνθέσει την πιο τρυφερή κι ανθρώπινη ερμηνεία του από την εποχή του «Μαμούθ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Μία Βόλτα στη Γαλλία
 • Μία Βόλτα στη Γαλλία