ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Colossal

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΤΑΙΝΙΕΣ

Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης

Zjednoczone Stany Milosci

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2016
  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Πολωνία
  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομάς Βασιλέφσκι
  ΣΕΝΑΡΙΟ: Τομάς Βασιλέφσκι
  ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τζούλια Κιγιόφσκα, Μαγκνταλένα Τσελέκα, Ντορότα Κόλακ, Μάρτα Νιράντκιεβιτς
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Όλεγκ Μούτου
  ΜΟΥΣΙΚΗ:
  ΜΟΝΤΑΖ: Μπεάτα Βαλεντόφσκα
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104'
  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ: Άνω των 15
  ΔΙΑΝΟΜΗ: StraDa Films
  <ARTICLE TITLE/>

Κισλοφσκικών αποχρώσεων και υποβόσκουσας έντασης, οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης» φέρουν την υπογραφή του Τομάς Βασιλέφσκι, του πιο ανερχόμενου σκηνοθέτη του σύγχρονου πολωνικού σινεμά που είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας. Αργυρή Αρκτος σεναρίου στη Μπερλινάλε 2016.

Από τον Νεκτάριο Σάκκα

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η πολωνική κοινωνία προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί την επαύριο της πτώσης του ανατολικού μπλοκ. Σε μία περίοδο ραγδαίων αλλαγών, τέσσερις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες μιας μικρής επαρχιακής πόλης βρίσκονται αντιμέτωπες με φιμωμένα ερωτικά πάθη και ξεφτισμένα όνειρα. Η Αγκάτα νιώθει έλξη για έναν ιερέα. Η Ιζα είναι μια δασκάλα που εδώ και καιρό διατηρεί σχέση με παντρεμένο. Η Ρενάτα αναζητά τρόπο να προσεγγίσει μια νεαρή γειτόνισσα. Η Μαρζένα, πάλι, ονειρεύεται καριέρα μοντέλου.

Ένα από τα καλύτερα γυναικεία φιλμ των τελευταίων ετών φέρει την υπογραφή ενός άνδρα, και συγκεκριμένα του πλέον ανερχόμενου σκηνοθέτη της πολωνικής κινηματογραφικής παραγωγής. Μέσα από μία πανέμορφα αποχρωματισμένη φωτογραφία, ο Βασιλέφσκι αποτυπώνει το αποπνικτικό περιθώριο που απειλεί να εγκλωβίσει το προσωπικό αίτημα, όταν το κοινωνικό βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση, με τις δύο αντίρροπες δυνάμεις της ζωής, τον έρωτα -κατά κύριο λόγο- και το θάνατο, δευτερευόντως, να τίθενται στο προσκήνιο της προβληματικής του. Αργυρή Άρκτος σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2016.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης
 • Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης